Ünnepeld a víz világnapját Contigo kulaccsal!

Tudtad, hogy naponta 700 (!) gyerek hal meg, mert nem jut világszerte, mert nem jut elegendő ivóvízhez? Bizony, bár hazánk területén szinte kivétel nélkül mindenhol (van és) iható a csapvíz, vannak országok, ahol ez nem adott. Több mint 260 millió embernek naponta akár órákat is kell gyalogolnia, hogy iható vízhez jusson.

A tudat, hogy nálunk van csapvíz sokszor a meggondolatlan vízhasználathoz vezet. Napi szinten akár 130 liter ivóvizet is leengedünk a lefolyón. Immáron 25 éve, hogy márciusban megrendezésre kerül világszerte a Víz világnapja, mely a tudatos vízhasználatot, a vizek védelmét igyekszik előmozdítani, igyekszik felhívni a figyelmet a vizek védelmére.

Még 1992-ben az ENSZ közgyűlése határozta meg, hogy március 22-én lesz megtartva a víz világnapja. Azóta minden éven megtartják, figyelemfelhívó alkalmakat szerveznek világszerte. 2015-ben célkitűzésként tették, hogy 2030-ra mindenki számára biztosítani kell az egészséges ivóvízhez való hozzáférést.

Idén mi is bekapcsolódunk a kezdeményezésbe, és hívunk Benneteket is! Apró változtatások is segíthetnek, hogy a vízfogyasztásunkat csökkentsük. Ráadásul ha palackozott víz helyett kulacsot használsz, akkor a szemét mennyiségét is csökkented. Hogy ebben segíthessünk,

 

március 22-én és 23-án minden termoszunkat 5% és minden kulacsunkat 10% kedvezménnyel rendelheted meg.

 

Ha 16 000 forint felett vásárolsz, a csomagodat ingyen házhoz visszük.

Tegyél te is a fenntartható világért! Tegyél a jövőnkért! A víz érték. Figyelj oda rá.

 

Borítókép: Freepik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük